Beatrice Ditrich | Publication Date : 30-11-2018 | Category: | 2910 Views

Cu ajutorul proteticii dentare se poate restabili integritatea dentara ce a fost afectata de diferite leziuni. Pe langa rezultatele estetice deosebite oferite de alegerea unei proteze dentare, acestea ofera si un functionalitate extraordinare, similara denturii naturale.

Traim în secolul vitezei si acest lucru are un impact asupra sanatatii orale. Suntem mereu pe fuga, stresul face parte din viata noastra de zi cu zi, periuta nu este mereu la îndemana si oboseala îsi spune cuvantul.

Astfel lasam aceasta grija pentru sanatate pe planul secundar. Atunci cand distructia dintilor este foarte mare si cateodata recurgem si la extractii, spatiile lasate în urma extractiilor trebuie suplinite, eliminand astfel consecintele nedorite: migrarea dintilor adiacenti, dificultatea alimentarii, pierderea volumului osos din zona edentata, pierderea volumului buzelor, dificultati în vorbire.

 

 

Printre cele mai folosite metode de tratament utilizate in cabinetul stomatologic Beatrice Dent din Timisoara enumeram:

Coroanele pe implant - metoda protetica moderna care renunta la sacrificarea dintilor vecini.

Coroanele dentare sau puntile dentare - atunci cand vorbim de distructia generalizata a unui dinte, acesta nemaiavand sustinere prin pereti recurgem la coroana dentara. Aceasta poate fi din ceramica pe zirconiu, integral ceramica sau metal cu ceramica. Cand vorbim de punti dentare, ne referim la înlocuirea mai multor dinti. Pentru acest lucru este necesara slefuirea dintilor vecini pentru ancorare.

Proteza scheletata - metoda protetica destinata persoanelor care au suferit pierderi multiple de dinti iar protezarea fixa nu se mai poate realiza. Partea mobilizabila se ancoreaza pe dintii ramasi, dispusi favorabil, prin mai multe sisteme precum culise, capse sau telescoape.

Proteza totala - cand vorbim de extractia tuturor dintilor, vorbim de proteza totala. Cea maxilara (superioara) acopera cerul gurii iar cea mandibulara (inferioara) are forma de potcoava, lasand un spatiu aferent limbii.

Proteza totala pe implante - pierderea multipla a dintilor duce si la resorbtia osului adiacent. Cand exista un deficit osos important, proteza totala nu mai are un camp favorabil de retentie. Acest lucru se poate îmbunatati prin inserare unui numar minim de implante pe care se va pozitiona proteza.

SHARE:

Recomandam si
ALTE ARTICOLE

2024 © Beatrice Dent. Toate drepturile rezervate. Realizat de HDesign
Info Cookie Termeni si Conditii Politica de confidentialitate ANPC ANPC - SAL Solutionarea Online a litigiilor ANSPDCP