Consultație stomatologica și plan de tratament Timisoara

Consultație stomatologică și plan de tratament

În urma unor examene complementare (radiografie panoramică, radiografie 3D etc.) fiecare pacient va beneficia de o consultaţie iniţială unde i se va explica în detaliu manopera ce va trebui efectuată şi costurile aferente. Consultaţia şi planul de tratament sunt individualizate pentru fiecare pacient.

Endodonție Timisoara

Endodonție

Endodonţia se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul patologiei pulpare. Acest tratament se poate finaliza într-o şedinţă sau se poate întinde pe două sau mai multe şedinţe, în funcţie de gradul de afectare pulpară a dintelui. În timpul acestor şedinţe medicul dentist îndepartează pulpa afectată sau materialul de obturaţie preexistent din canalele radiculare. Etapa finală a tratamentului sau a retratamentului endodontic constituie obturarea tridimensională a tuturor canalelor radiculare pentru a preveni recontaminarea întregului complex endodontic.

Odontoterapie (tratamentul cariilor) Timisoara

Odontoterapie (tratamentul cariilor)

Caria dentară este cea mai răspândită boală cronică, afectând 80% din populaţie. Formarea cariei se produce succesiv pornind de la o leziune incipientă care în timp evoluează şi devine o cavitate. Cariile incipiente pot fi prevenite şi sunt reversibile. Nu trebuie permis leziunii să progreseze în profunzime, deoarece apar complicaţii precum infecţiile pulpare şi parodontale ducând într-un final la distrucţia generalizată a dinţilor.

Parodontologie Timisoara

Parodontologie

Ramură a medicinii dentare care se ocupă cu prevenţia şi tratamentul bolii parodontale. Când vorbim de boală parodontală ne referim la tulburările ce afectează parodonţiul marginal ( gingia, cementul dentar, osul alveolar, ligamentele parodontale).

Pedodontie Timisoara

Pedodonție

Ramură a medicinii dentare care are în vedere tratamentul afecţiunilor stomatologice la copii. Aceasta include tratamentul specific dinţilor temporari (de lapte) sau al dinţilor permanenţi tineri (abia erupţi).

Protetică Timisoara

Protetică

Trăim în secolul vitezei şi acest lucru are un impact asupra sănătăţii orale. Suntem mereu pe fugă, stresul face parte din viaţa noastră de zi cu zi, periuţa nu este mereu la îndemână şi oboseala îşi spune cuvântul. Astfel lăsăm această grijă pentru sănătate pe planul secundar. Atunci când distrucţia dinţilor este foarte mare şi câteodată recurgem şi la extracţii, spaţiile lăsate în urma extracţiilor trebuie suplinite, eliminând astfel consecinţele nedorite: migrarea dinţilor adiacenţi, dificultatea alimentării, pierderea volumului osos din zona edentată, pierderea volumului buzelor, dificultăţi în vorbire. Printre cele mai folosite metode de tratament enumerăm:

  1. Coroanele pe implant - metodă protetică modernă care renunţă la sacrificarea dinţilor vecini.
  2. Coroanele dentare sau punţile dentare - atunci când vorbim de distrucţia generalizată a unui dinte, acesta nemaiavând susţinere prin pereţi recurgem la coroana dentară. Aceasta poate fi din ceramică pe zirconiu, integral ceramică sau metal cu ceramică. Cand vorbim de punţi dentare, ne referim la înlocuirea mai multor dinţi. Pentru acest lucru este necesară şlefuirea dinţilor vecini pentru ancorare.
  3. Proteza scheletată - metodă protetică destinată persoanelor care au suferit pierderi multiple de dinţi iar protezarea fixă nu se mai poate realiza. Partea mobilizabilă se ancorează pe dinţii rămaşi, dispuşi favorabil, prin mai multe sisteme precum culise, capse sau telescoape.
  4. Proteza totală - când vorbim de extracţia tuturor dinţilor, vorbim de proteza totală. Cea maxilară (superioară) acoperă cerul gurii iar cea mandibulară (inferioară) are formă de potcoavă, lăsând un spaţiu aferent limbii.
  5. Proteza totală pe implante - pierderea multiplă a dinţilor duce şi la resorbţia osului adiacent. Când există un deficit osos important, proteza totală nu mai are un câmp favorabil de retenţie. Acest lucru se poate îmbunătăţi prin inserare unui număr minim de implante pe care se va poziţiona proteza.

Programări Online

Programările efectuate online sunt valide doar după confirmarea telefonică din partea medicului dentist.
În cel mai scurt timp după înregistrarea programării te vom suna să îți confirmăm.
2024 © Beatrice Dent. Toate drepturile rezervate. Realizat de HDesign
Info Cookie Termeni si Conditii Politica de confidentialitate ANPC ANPC - SAL Solutionarea Online a litigiilor ANSPDCP