Beatrice Ditrich | Publication Date : 20-02-2019 | Category: | 1162 Views

Odata cu evolutia tehnologiei si compozitiei materialelor folosite in stomatologie, femeile insarcinate pot merge in siguranta la medicul dentist. Insa, exista anumite sfaturi pe care orice medicul stomatolog le poate oferi, astfel incat sa fie evitate orice riscuri.

Inainte de orice, trebuie sa iti informi medicul stomatolog cu privire la istoricul tau medical si obstetrical si bineinteles, sa-l anunti ca esti insarcinata.

Este de preferat ca in primul trimestru sa eviti vizitele la medicul stomatolog si ar fi mai bine sa iti rezolvi problemele stomatologice inainte de a decide sa ramai insarcinata, pentru a nu fi nevoita sa apelezi la serviciile stomatologice in perioada respectiva.

Este adevarat ca sarcina produce anumite modificari hormonale ce favorizeaza depunerea placii bacteriene, insa daca vei avea o igiena dentara corecta vei putea trece peste aceasta problema fara a apela la medicul stomatolog. Totusi, detartrajul poate fi executat in deplina siguranta, deci daca ai nevoie de aceasta procedura poti apela cu incredere la medicul stomatolog.

Desi radiografia dentara nu este contraindicata in sarcina, deoarece aparatele moderne nu folosesc radiatii excesive, este de preferat sa le eviti, in special in trimestrul I.

Chiar daca in timpul sarcinii ai mai mult timp pentru tine, iti recomandam sa nu efectuezi procedura de albire dentara. Specialistii nu au o dovada clara ca aceasta ar fi periculoasa pentru fat, insa nu exista siguranta asupra efectelor substantelor folosite in albire asupra sarcinii.

Incearca sa nu iti rezolvi problemele stomatologice in primul trimestru din sarcina, deoarece ar trebui sa eviti orice risc, chiar daca este neglijabil. Fie iti rezolvi problemele dentare inainte de a ramane insarcinata sau astepti pana nasti si le rezolvi dupa aceea.

Daca ai intrebari sau nelamuriri, ne poti lasa un comentariu si iti vom raspunde cu cea mai mare placere.

SHARE:

Recomandam si
ALTE ARTICOLE

2024 © Beatrice Dent. Toate drepturile rezervate. Realizat de HDesign
Info Cookie Termeni si Conditii Politica de confidentialitate ANPC ANPC - SAL Solutionarea Online a litigiilor ANSPDCP