Beatrice Ditrich | Publication Date : 16-04-2019 | Category: | 604 Views

Pastrarea dintilor curati si sanatosi este foarte importanta pentru sanatatea generala a danturii, dar si pentru sanatatea ta. De aceea, este important ca fiecare dintre noi sa isi insuseasca regulile de igienizare a danturii. Astfel, exista anumiti pasi ce trebuie urmari de catre orice persoana ce vrea sa aiba un zambet de invidiat.

Periajul corect

Perierea dintilor este primul pas in a avea dinti sanatosi. Ar trebui sa ne periem dintii de doua ori pe zi, dimineata si seara inainte de culcare. Periuta trebuie asezata la 45 de grade fata de suprafata verticala a dintilor si sa se efectueze miscari verticale dinspre gingie spre dinte. Astfel, resturile de mancare de pe dinti vor fi inlaturate. 

Folosirea atei dentare

Ata dentara este necesara pentru curatarea temeinica a dintilor, deoarece aceasta ajunge acolo unde periuta de dinti nu poate. Astfel, cu ajutorul atei dentare inlaturi particulele alimentare din zonele greu accesibile. Iti recomandam sa o folosesti cel putin o data pe zi.

Apa de gura

Apa de gura asigura gingii sanatoase si o respiratie placut mirositoare. De asemenea, aceasta previne acumularea placii bacteriene. Totusi, te informam ca apa de gura nu inlocuieste periajul si nici ata dentara. Timpul mediu de clatire ar trebui sa fie intre 30 si 60 de secunde.

Vizita regulata la medicul stomatolog

Simpla prezenta la medicul stomatolog te poate ajuta sa descoperi posibile afectiuni si sa le tratezi din timp. In acest fel vei intelege si vei acorda o mai mare atentie ingrijirii orale.

SHARE:

Recomandam si
ALTE ARTICOLE

2021 © Beatrice Dent. Toate drepturile rezervate Info Cookie Termeni si Conditii Politica de confidentialitate ANPC SOL ANSPDCP
Realizat de HDesign