Beatrice Ditrich | Publication Date : 25-04-2018 | Category: | 1313 Views

 

Ati afirmat acest lucru, nu? Inseamna ca terminatiile nervoase ale dintelui sunt expuse direct la carie - de aici si durerea sacaitoare si sensibilitatea la alimentele reci sau dulci.

Nu e bine! Inseamna ca neaparat trebuie sa va prezentati la un cabinet stomatologic pentru o examinare si, respectiv, tratament. Daca neglijatii cariile care ofera aceste simptome de sensibilitate si durere, curand dentitia va fi distrusa: peretii dintelui se pot fractura in timpul mastecatiei si, de asemenea, zonele afectate pot deveni moi la palpare, facand atingerea acestora insuportabila.

Haideti sa incarcam sa intelegem mai bine complicatiile cariei:

1. Infectii pulpare

Aceste infectii sunt cauzate de catre caria care a penetrat dintele pana la pulpa. Netratate, infectiile pot duce chiar si la parodontita apicala.

 

2. Distrugerea dintelui

Imaginati-va o stanca nesustinuta de nici o radacina de copac… Asa este si dintele dumneavoastra care a fost afectat de carie. El fiind deja gol la interior, iar caria afectand si smaltul dintelui, nu mai ramane nimic altceva, decat ca treptat, treptat, dintele sa se "sfarame". Problema e, ca din cauza fragilitatii tesutului dintelui, acesta va fi imposibil de plombat, sau va fi greu sa suporte o coroana dentara.

Astfel de lucruri se vor intampla daca nu veniti la cabinetul stomatologic sa va tratati.  In caz contrat, daca deja dintele are o carie avansata, extractia acestuia ramane ultima solutie. Noi, la cabinetul stomatologic BeatriceDent, folosim aparatura moderna si materiale de inalta calitate, pentru ca pacientii nostri sa nu simta nici cea mai mica durere in timpul tratamentului. Pentru ca noi consideram ca cea mai buna carte de vizita este un pacient multumit si fericit de noul sau zambet!

SHARE:

Recomandam si
ALTE ARTICOLE

2024 © Beatrice Dent. Toate drepturile rezervate. Realizat de HDesign
Info Cookie Termeni si Conditii Politica de confidentialitate ANPC ANPC - SAL Solutionarea Online a litigiilor ANSPDCP