Beatrice Ditrich | Publication Date : 15-06-2019 | Category: | 1241 Views

Studiile arata ca peste 80% dintre romani au afectiuni dentare. Probabil ti-ai dat seama si ca, cea mai frecventa afectiune este cea a cariilor. Ingrijorator este faptul ca aproximativ 20% din romani sunt edentati.

Igiena orala corecta poate imbunatati semnificativ statisticile si exista anumite reguli de baza care te pot ajuta sa ai un zambet frumos si sanatos.

Periuta de dinti pe care o folosesti trebuie sa fie potrivita pentru tine. In ziua de azi exista sute de modele de periute de dinti, atat traditionale, cat si electrice. Perii periutei pot fi moi, medii sau tari, in functie de cum iti doresti sa o ai. Spre exemplu, periutele cu peri tari nu sunt recomandate persoanelor care au sangerari gingivale deoarece le pot declansa foarte usor. Alegerea intre periuta de dinti traditionala si cea electrica este pur personala. Periuta de dinti electrica asigura o curatare propice, insa pentru unele persoane poate parea destul de dificil de folosit. Periuta traditionala nu curata singura dintii, ceea ce inseamna ca trebuie sa depui mai mult efort in periaj. Daca alegerea dintre periuta de dinti traditionala si periuta de dinti electrica a fost facuta, atunci ar trebui sa stii ca acestea trebuie schimbate o data la trei luni, atunci cand vezi ca perii s-au stricat sau daca ai fost racit.

Precum si in cazul periutei de dinti, in acest moment pe piata exista zeci de tipuri de pasta de dinti. Este important sa alegi si pasta de dinti cu atentie, pentru a fi sigur ca este potrivita pentru tine. Spre exemplu, nu este indicat sa iti cumperi o pasta de dinti ce ajuta in sangerarile gingivale daca tu nu ai aceasta afectiune. In functie de scopul tau, alege o pasta de dinti care sa ti se potriveasca.

Sa nu uitam nici de alte solutii adiacente pentru ingrijirea danturii, precum apa de gura si ata dentara. Este indicat sa folosim apa de gura dupa fiecare periaj, deoarece improspateaza in doar 30 secunde respiratia si curata dantura de resturile alimentare evitate la periaj sau la folosirea atei dentare. Ata dentara este, de asemenea, un instrument valoros in ingrijirea dentara, fiind capabila sa ajunta in locuri in care periuta de dinti nu poate.

Regula de aur in ingrijirea dentara o reprezinta consultul stomatologic o data la sase luni. Te astept la Beatrice Dent!

SHARE:

Recomandam si
ALTE ARTICOLE

2024 © Beatrice Dent. Toate drepturile rezervate. Realizat de HDesign
Info Cookie Termeni si Conditii Politica de confidentialitate ANPC ANPC - SAL Solutionarea Online a litigiilor ANSPDCP