Beatrice Ditrich | Publication Date : 27-07-2018 | Category: | 1242 Views

Parodontoza este o afectiune destul de frecventa in care structurile parodontale si gingiile devin inflamate. Aceasta inflamatie a gingiilor este sub forma de roseata, umflare, dar si tendinta de sangerare in timpul periajului. Acesta este raspunsul organismului la anumite bacterii care s-au acumulat pe dantura. In cele din urma, aceste inflamatii pot provoca daune grave sanatatii orale. 

Daca boala parodontala nu este controlata, inflamatia se poate raspandi sub gingii si de-a lungul radacinilor dintilor, provocand afectiuni serioase. Acest lucru poate duce in cele din urma la pierderea dintilor.

Boala parodontala este cauzata de anumite specii bacteriene si de inflamatia declansata de aceste bacterii. Desi acest bacterii parodontale sunt prezente in mod normal in gura, ele sunt daunatoare in momentul in care au parte de conditiile potrivite pentru a creste dramatic in numar.

Acest lucru se intampla atunci se acumuleaza placa bacteriana si nu se ia nicio masura pentru a o indeparta. De obicei acest lucru se intampla in zone greu accesibile, precum intre dinti.

stomatologie timisoara

Speciile bacteriene mai periculoase sunt capabile sa se multiplice lucru ce stimuleaza raspunsul inflamator defensiv al organismului. Pe masura ce boala paroddontala progreseaza, inflamatia cronica determina distrugerea osului maxilar si pierderea dintilor. Totusi, daca aceasta problema este depistata si tratata la timp, acest proces poate fi oprit.

Parodontoza incepe intotdeauna cu inflamatia gingiilor, cunoscuta si sub numele de gingivita. Acest lucru nu este intotdeauna usor de rescunoscut, insa daca gingiile sangereaza atunci cand va spalati pe dinti ar trebui sa va prezentati la medicul stomatolog.


Programari: 0744 323 055
Adresa: Piaţa Badea Cârţan nr. 6, ap. 3D, Timişoara

SHARE:

Recomandam si
ALTE ARTICOLE

2024 © Beatrice Dent. Toate drepturile rezervate. Realizat de HDesign
Info Cookie Termeni si Conditii Politica de confidentialitate ANPC ANPC - SAL Solutionarea Online a litigiilor ANSPDCP